ACTIVITATI SI
OBIECTIVE TURISTICE

Iarna la Pensiunea Andreea

Pensiunea Andreea oferă accesul ușor spre toate pârtiile stațiunii, fiind situată la 1,5 km de pârtia veche de schi ce are o lungime de 1,2 km și la 3,5 km de zona Buscat. Fie că sunteți doar la început în sport sau în căutarea unei provocări, pe aceste pârtii vă puteți testa puterile.
De asemenea există posibiltăți vaste și pentru practicarea de schi de tură, schi fond, plimbări cu căruța și sania trasă de cai și zbor cu parapanta.

Vara la Pensiunea Andreea

Vă pune la dispoziție terenul de sport pregătit pentru diferite activități, sau vă puteți bucura de cele mai frumoase drumeții făcute pe meleagurile montane. Unele trasee și drumuri forestiere pot fi parcurse cu bicicleta, motocicleta sau atv-ul.
Pensiunea Andreea oferă o gamă largă de opțiuni în aer liber pentru toate nivelurile de vârstă: tenis de câmp, badminton, fotbal, baschet, loc de joacă pentru copii, etc.

OBIECTIVE TURISTICE

Există posibilități de practicare a alpinismului / escaladei sportive pe stâncile abrupte de la Scărița-Belioara și Cheile Poșegii. În pereții de la Scărița exista mai multe trasee pitonate, se pot vizita nenumărate grote și peșteri, inclusiv Coșul Boului, o imensă grotă cu un portal de peste 60 m înălțime. Peșteri se găsesc și în Cheile Runcului, ca de exemplu Peștera de la Runc, cu o lungiume cartată de 378 m și o denivelare de 63 m.
Cheile Turzii – rezervația naturală cu o lungime de 1300 metri, ele care au apărut ca urmare a acțiunii de erodare a rocii de calcar si se află la 41 km de Pensiunea Andreea.
Cheile Turului , cu o lungime de 1850 metri, se afla in nordul orasului Turda si reunesc 29 de pesteri, printre care Pestera cu Silex si Pestera de sub grohotis.
Cetatea Lita - cetate medievală construită pe stâncă.
Cetatea Bologa- in localitatea Bologa din judetul Cluj. Cetate medievală care este una dintre cele mai bine conservate din Transilvania.
Turda : - monumentul istorico-arheologic, castrul roman Potaissa al Legiunii a V-a Macedonică, de pe platoul Dealul Cetății . Este accesibil cu masina dinspre DN 1, pe strada Romana, -Salina din Turda. -Baile Sarate din Turda reprezinta o microstatiune balneara, active inca din 1834. -Lapidariul din Turda, aflat in parcul din centrul orasului, contine o colectie de vestigii din perioada romana.